Kokosdrømme – glutenfri fødselsdagskage

kokosdrøm 1

Kokosdrømme – glutenfri fødselsdagskage

Min kage 2

Ingredienser:

3 æg

en knivspids salt

5 spsk. sukrin sukker

1 tsk. vaniljepulver ( ikke vaniljesukker)

 

3 dl. kokosmælk light

1 tsk. revet øko citronskal

1 spsk. friskpresset appelsinsaft

1 spsk. lækker rapsolie

 

Tørre ingredienser:

1 spsk. gul HUSK

1 tsk. bagepulver (husk bagepulver kan indeholde gluten)

50 g. kokosmel som vi kender det fra flødeboller

60 g. mandelmel

60 g. orginal jyttemel

lidt kardemomme (kan undlades)

 

Pynt:

1 dåse full fat kokosmælk ( vi skal kun bruge den tykke del)

(Kokosmælken skal være ”sat” det vil sige, at alt det tykke sidder i toppen af dåsen og alt det flydende forneden. Hvis du ikke kan finde en i butikken der er det, skal du sætte en dåse i køleskabet til dagen efter. Så opnår du samme resultat)

3 dl. laktose fløde

½ tsk. vaniljepulver

1 spsk. sukrin sukker

1 tsk. revet øko citronskal

1-2 store håndfulde ristet kokosflager

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader varmeluft.

Pisk æg, salt, sukrin og vaniljepulver til en luftig masse.

Sørg for at kokosmælken er rørt godt igennem, så den ikke er klumpet.

Kom kokosmælk, revet citron, appelsinsaften og rapsolien i æggemassen.

Rør det godt sammen.

 

Bland alle de tørre ingredienser i en anden skål, så du fordeler husk og bagepulveret godt.

Bland æggemassen i de tørre ingredienser.

Bag kagen i en lille rugbrødsform beklædt med bagepapir.

 

Bages ved 200 grader varmeluft i ca. 25 minutter.

Tag kagen ud af formen og lad den køle af inden du pynter den.

Hvis kagen først skal spises dagen efter, opbevar kagen i en lukket pose.

 

Pynt:

Pyntet kan også laves med udelukkende kokosmælk, så skal du bruge to dåser.

Tag den tykke del af kokosmælken ud af dåsen, og kom det i en skål sammen med vanilje, sukrin, og citron. Pisk det med en elpisker til det får en flødeskums konsistens. Pisk den laktosefri fløde for sig selv i en anden skål og bland derefter de to.

Jeg anbefaler altid man køber en kokosmælk i god kvalitet. Det har stor betydning for smagen og konsistensen af kagen.

Det kan ikke helt undgås af kokos skiller en smugle, så cremen kan godt se lidt grynet ud. Dette kan dog ikke smages.

Når kagen er kølet af, smør du kagen op med en lag af kokos/flødeskum og pynter den med de ristede kokosflager.

Så er du klar med en skøn, luftig kage til dine gæster.

 

Jeg vil rigtig gerne se jeres resultater, så tag mig på jeres billeder på instagram @blogfoodblog eller @rierandrup og vis mig jeres resultat.

Glæder mig til at høre hvad i syndes – er selv ret glad for resultat.

Mine gæster somme ikke har nogle typer af allergi var os vilde med den.

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Mette 15. december 2014

    De ser mega gode ud! Dem tror jeg, jeg vil lave i stedet for konfekt i år. Jeg er bare i tvivl om, hvilken slags Sukrin, du har brugt? Der er så mange slags. Er det den her, der er den mest normale: http://www.naturoghelse.dk/shop/sukrin-500-g-4583p.html ?

    Mette :)

    Svar
    • Rie 17. december 2014

      Hej Mette
      Det lyder da som en rigtig god ide:)
      Ja det er den. Når der står sukrin sukker er det bare den normale. Udover den normale bruger jeg sukrin Gold eller melis i andre opskrifter, men så står det der;)
      God bagning og glædelig jul;)

      Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>